[HOME PAGE] [STORES] [CLASSICISTRANIERI.COM] [FOTO] [YOUTUBE CHANNEL]

AEiG Marinada - Viquipèdia

AEiG Marinada

De Viquipèdia

L'agrupament escolta i guia Marinada és l'agrupament escolta de la vila de Verdú. Forma part de Minyons Escoltes i Guies de Catalunya des de l’estiu de 2007.

[edita] Història

L'any 1973 un grup de joves de Verdú molt dinàmic que havien estat a Hora 3 i altres moviments juvenils van crear l’agrupament Marinada tot agrupant-se a Minyons Escoltes i Guies Sant Jordi de Catalunya. L'any 1975 finalitzava la primera època de l'agrupament. L'estiu del 2007 un grup de joves del poble es va animar i van decidir crear un agrupament. Els coneixements del moviment i el mètode escolta van fer decantar a l’hora d’escollir la millor opció.

Des de bon principi es posaren en contacte amb l'equip de comissariat de la demarcació Lleida/Solsona/Urgell, la implicació d'aquests va ser determinant per que el projecte arribés a bon port.

En una de les primeres reunions es va decidir per unanimitat que el nom del nou agrupament seria Marinada, reprenent d’aquesta manera les passes fetes per aquells joves als anys 70.

Va costar més decidir el color del fulard, ja que segons van poder assabentar-se, l’antic agrupament no en tenia. Finalment, després d'estira i arronses es va decidir fer-lo blau clar a l'interior i blau marí al ribet. Utilitzant d’aquesta manera el blau, color del fons de l'escut de Verdú, i simbolitzant el blau clar el cel (l'aire) i el fosc la mar. Marinada: Vent del SW o SSW que bufa de la mar cap a terra.

[edita] Enllaç extern