[HOME PAGE] [STORES] [CLASSICISTRANIERI.COM] [FOTO] [YOUTUBE CHANNEL]

Administració General de l'Estat d'Espanya - Viquipèdia

Administració General de l'Estat d'Espanya

De Viquipèdia

La Constitució de 1978 en el seu títol VIII va establir un estat organitzat territorialment en Comunitats Autònomes, províncies i municipis. Cada una d'aquestes entitats gaudeix d'autonomia per a la gestió dels seus respectius interessos, sent l'Administració General de l'Estat aquella part de l'Administració Pública que depèn del Govern central, en contraposició amb les Administracions Autonòmica i Local.

Està integrada per l'Administració Central (Govern o Consell de Ministres, Comissions Delegades del Govern, Ministeris, Comissió General de Secretaris d'Estat i Sotssecretaris, Comissions Interministerials) i l'Administració Perifèrica (Delegacions del Govern en les Comunitats Autònomes).

Està regida per la Llei 6/1997, de 14 d'abril, d'Organització i Funcionament de l'Administració General de l'Estat, la qual estableix que l'Administració General de l'Estat, sota la direcció del Govern i amb submissió plena a la Llei i al Dret, serveix amb objectivitat els interessos generals, desenvolupant funcions executives de caràcter administratiu.