[HOME PAGE] [STORES] [CLASSICISTRANIERI.COM] [FOTO] [YOUTUBE CHANNEL]

Aïllant tèrmic - Viquipèdia

Aïllant tèrmic

De Viquipèdia

Aïllant tèrmic d'una sonda espacial
Aïllant tèrmic d'una sonda espacial

Un aïllant tèrmic és un material caracteritzat per la seva alta resistència tèrmica. Estableix una barrera al pas de la calor entre dos medis que naturalment tendirien a igualar-se en temperatura.

Gràcies a la seva baixa conductivitat tèrmica i un baix coeficient d'absorció de la radiació, el material més resistent al pas de calor és l'aire i alguns altres gasos. Tanmateix el fenomen de convecció que s'origina en les càmeres d'aire, augmenta sensiblement la seva capacitat de transferència tèrmica. Per aquesta raó s'utilitzen com aïllament tèrmic materials porosos o fibrosos, capaços d'immobilitzar l'aire confinat en l'interior de cel·les més o menys estanques. Se solen utilitzar como aïllants tèrmics específics materials combinats de sòlids i gasos: fibra de vidre, llana de roca, vidre expandit, poliestirè expandit, espuma de poliuretà, aglomerats de suro, etc. En la majoria dels casos el gas tancat és el aire.

[edita] Aïllants tèrmics

A Wikimedia Commons hi ha contingut multimèdia relatiu a:
Aïllant tèrmic
  • Aerogels
  • Poliestirè expandit
  • Llana


Image:Icon-gears.png Aquest article sobre Tecnologia és un esborrany i possiblement li calgui una expansió substancial o una bona reestructuració del seu contingut. Per això, podeu ajudar la Viquipèdia expandint-lo i millorant la seva qualitat, traduint d'altres Viquipèdies, posant textos amb el permís de l'autor o extraient-ne informació.